Sysselsättning för alla typer av funktionshinder

Hjälpande hand

2016-01-10 13:31 #0 av: jokkoono

Jag har funderat och funderat genom alla år vad det skulle kunna vara för typ av verksamhet. Jag har inte kommit på någonting sådär, men till exempel att ge en hjälpande hand till företag med sådant de inte hinner med annars. 

Öppen för diskussion i gruppen.  Välkomna att tycka till om denna sak. Sätt gärna igång att debattera.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-11 18:15 #1 av: [Lummer]

Det var ju inte alls ovanligt förr att företag la ut vissa moment på lego till dagligverksamhet. Detta har av någon anledning minskat vilket är synd då det behövs från båda håll.

Men alla som inte ingår i dagligverksamhet behöver ju många gånger detta lika mycket. 

Undrar om man kan få till något i nuvarande bestämmelser eller om man måste skriva en motion typ om detta? Det bör ju vara innom  vissa ramar för att slippa starta företag och allt vad det innebär

Anmäl
2016-01-12 10:16 #2 av: jokkoono

Hejsan!

Jag vet det ang. Legojobb.  Men tyvärr är jag inte så insatt i hur det funkar, eftersom jag inte får någon daglig verksamhet, men det skulle vara kul att vara delaktig i att skapa en för alla.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-12 12:30 #3 av: [Lummer]

Kommunen har skyldighet att skapa en meningsfull sysselsättni g osv problemet är ju att man ska ha hamnat i rätt personkrets för att beröras av detta vilket jag tycker är skit rent ut sagt. Vore ju kanon om det gick att få till nåt för alla som inte är "tillräckligt" handikappade som dessutom kunde ge lite extra inkomst. Dagen bidrags nivåer är katastrofala.....

Anmäl
2016-01-15 11:25 #4 av: jokkoono

Hej! Mycket bra inlägg!

 Håller med dig men sen måste jag även lägga till att dela in folk i olika personkretsar känns inge bra, så om man skulle dela in andra personer i samma sätt vet jag att det  inte skulle accepteras av dom som styr detta land men funktionshindrade går tydligen skitbra att göra så , tycker det känns helt horibelt och jag tycker man med det snaraste borde komma på ett annat system som betyder samma sak men tar bort det med att dela in funktionshindrade i olika personkretsar. Jag vill att man tar bort det med personkretsarna och kommer på ett annat bättre system! 

Ha en bra dag! 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-15 14:02 #5 av: [Lummer]

Exakt. Detta är ju nån sjuk typ av kastsystem som vetebästarna tycker är helt ok och fungerar jättebra. Nej jag upprepar mig. Jag tycker det är skit.

Frågan är ju vad göra åt det. Övertygad om att flera smarta i endera kast funderat ut detta. Vore ju kanon om nån eller några av dom ville berätta. 😉

Anmäl
2016-01-17 20:45 #6 av: jokkoono

Tack för inlägget! Mycket bra synpunkt! just det är frågan vad man ska göra åt detta, just nu i frågans stund har jag ej något svar :/ Har du någon ide på namn byte där man förklarar samma sak men inte så laddade ord som personkretsar?  och så att man får känna sig som vem som helst fast man har ett omfattande funktionshinder! :) Ha en bra kväll! 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-17 21:06 #7 av: [Lummer]

oj det tålde att grunnas på....

Ha en bra kväll🌻

Anmäl
2016-01-26 11:35 #8 av: [Lummer]

Grunnar fortfarande. .

Anmäl
2016-01-27 14:24 #9 av: jokkoono

Det gör jag också..

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-27 21:25 #10 av: [Lummer]

Kanske starta en tråd för namnbytes förslag... eller en tävling..du vinner en målarlåda i valfri färg...

Anmäl
2016-01-28 12:33 #11 av: jokkoono

Tänkbart att starta en tråd. Och kanske en tävling. Även om jag inte har en målarlåda att skänka bort i pris. Målar du? Jag har nämligen gjort det från och till fast nu var det länge sedan jag satt vid ett staffli. 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-28 13:10 #12 av: [Lummer]

Älskar färger men är usel på att måla. Jag får inte ut bilden i min hjärna på papper😉
Jag tycker om att greja med läder och göra mönster på det. Vet inte varför det fungerar bättre... trä och lera är också kul men det var länge sen. Sticka är kul men virka kan jag absolut inte.. Det fungerar helt enkelt inte fast jag fått mycket hjälp av min mormor som var fenomenal på det.. Men oftast går det ju att sticka det man tänkte virka istället och funkar inte det får man göra något annat.
Tycker det är kul att nålbinda också men det var länge sen det med. Kanske skulle dra igång nåt projekt igen. Det är meditativt med hantverk tycker jag och det skulle jag behöva😁

Vi kan ju också skita i att dela ut någon vinst. En utnämning till trådvinnare är väl inte fel heller🌻

Anmäl
2016-02-09 22:13 #13 av: jokkoono

Hej! vad spännande det låter med att göra mönster i läder :) Tack så mycket för ditt inlägg förresten! ha det så bra! 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-03-01 23:58 #14 av: thenameless

En del av daglig verksamhet/sluten verkstad blev ju Saamhall AB till slut.

Nu har de tydligen börjat om med daglig verksamhet? Fast det verkar vara för personer med mentala problem/handikapp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.