Intressepolitiska frågor

En annan sida av Jesper Odelberg

2016-01-27 15:08 #0 av: jokkoono

Här följer ett reportage/radiointervju med med komikerns Jesper Odelberg som i det här fallet berör ett allvarligare ämne än vad vi är vana vid. Fömedla gärna vad ni själva tycker om det han talar om. Jag personligen tyckte det var väldigt intressant.

http://neuroforbundet.se/nyheter/vi-med-funktionsvariation-osynliggors-till-och-med-i-historien/

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-27 17:27 #1 av: Skorpion76

Det ar en bra intervju.

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-01-27 21:42 #2 av: [Lummer]

Funktionsvariation, ett så perfekt ord.
Och ja det är märkligt att dett ska pratas vitt och brett om att handikappade ska ha full tillgång till allt i samhället och alla ska behandlas lika.
Visst.
Tills någon påpekar något som inte fungerar. Ställer krav. Behöver hjälpmedel. Vill ha assistans. Eller mer assistans. Kostar pengar och blir besvärliga.
Det är så lätt att vara pk när man inte ser att det kostar och kräver lite jobb att få till det.

Anmäl
2016-01-28 06:52 #3 av: Skorpion76

Precis! Då är det bättre för en att dumpas på en skyddad verkstad där ingen har ont av en! Så fort man som funktionsnedsatt ställer egna krav slår det hela normen som säger att vi inte kan tänka i bitar och det vill ingen riskera!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-01-28 12:29 #4 av: jokkoono

Tack för ditt inlägg, jättebra inlägg. Man kan ju fråga sig varför det inte pratas mer om det än vad det gör. Nu till en fråga som jag har, känner ni till om det var Jesper Odelberg som myntade ordet funktionsvariation. Ja ghar inte hört historian bakom, skulle vara kul om någon kunde bidra med svar.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-28 12:44 #5 av: [Lummer]

Ingen aning men tycker det är ett väldigt bra ord. och #3 Ja dumpas på skyddad verkstad är sann beskrivning. Undrar varför samhall versamheterna har en tendens att snävas åt så att de bara är tillgängliga för de med större funktionsvariationer ?
Förr kunde du få tillgång till en meningsfull syssla och vardag där även om "bara" hade psykiska besvär men idag ska man in på fas 3.
Det tycker jag är ett talande exempel på att det är skillnad på att ha behov och ha behov i vårdtänket hos de verklighetsfrånvända bestämmarna.

Anmäl
2016-01-28 13:18 #6 av: jokkoono

Hejsan, väldigt bra synpunkt. Tyvärr har jag ingen aning om hur man tänker, varför vissa grupper med personer passar inom samhall eller inte. Jag vet ioförsig inte vad som krävs för att komma i fråga för samhall eller någon av deras verksamheter. Är det någon annan som vet där ute?

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.