Ordet är fritt

Man vill sänka kostnaderna på hjälpmedel

2016-05-05 11:09 #0 av: jokkoono

Ny utredning på gång om varför vi får betala mer och mer hjälpmedel ur egen ficka. Jag förstår dock den ekvationen på så sätt att det är lättare och låta oss betala men sen måste man komma ihåg att lever man på förtidspension så lever man redan på marginalerna. Hjälpmedel kan man liksom inte vara utan, jag tycker det är bra med en ny utredning på gång. 

Vad har ni själva för åsikter i frågan där ute? Tycker ni det är rimligt att man ska betala lite mer av sina hjälpmedel? Än så länge gäller det tack och lov inte elstolar eller elmopeder. Gå gärna in och tyck till om detta ämne, ska bli spännande och se vad ni tycker.

http://dhr.se/blog/nyheter/vand-pa-kostnadsbegreppet

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-05 11:55 #1 av: Maria

Bra att det är utredning på gång.

Hjälpmedel är sådant som man även måste få hjälp med att bekosta. Människor med hjälpmedel lever ofta så ekonomiskt snålt som det går.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-06 01:59 #2 av: Rovfisk

Vad bra att det är en utredning på gång, och jag hoppas att våra gamla och sjuka skall få sina hjälpmedel utan att behöva betala halva pensionen.

Är man frisk och arbetsför däremot, så kan jag nog tycka att man kan betala en liten summa om man skulle behöva ett par kryckor eller en rullstol tilfälligt. Men är man frisk och arbetsför, så har man förmodligen lite bättre ställt än de om är gamla eller sjuka/funktionshindrade.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Autism och Amerikanska bilar.

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2016-05-06 15:50 #3 av: jokkoono

En utredning är som sagt var mycket välkommet och man har oftast inte möjlighet att betala hjälpmedel om de kostar väldigt mycket för har man ett omfattande funktionshinder så har man oftast inte bara ett hjälpmedel. Även om det inte är så omfattande kostnader så är det ju dyrt i längden då många små summor blir till en stora summa i slutändan. Alltså så tycker jag att den här utredningen endast är goda nyheter, speciellt särskilt mycket om det kommer fram till riktlinjer som gör att det inte ska kunna vara skillnader var man än bor i landet.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.