Funktionsnedsättning och vården

Varför är det såna skillnader?

2016-05-05 11:21 #0 av: jokkoono

Jag tycker inte det är okej att det ska vara skillnader på vad man får för inkontinenshjälpmedel beroende på var man bor i landet. Just inkontinenshjälpmedel måste vara okej att man individanpassar tillsammans med urologterapeuten, jag tycker inte det ska vara så att man tänker på prislappen för det är nog så jobbigt att bli drabbad av inkontinens. Det ska bli intressant vad politikerna tycker när de läser debattartiklarna, det vore också intressant att höra era åsikter här på fokus också så diskutera gärna.

http://neuroforbundet.se/nyheter/alla-maste-fa-inkontinenshjalpmedel-pa-lika-villkor/

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-05 12:26 #1 av: Maria

Inte bara inkontinenshjälpmedel utan alla vårdrelaterade  kostnader ska väl självklart vara lika över landet. Jag kan inte begripa varför man inte kan ha ett rikstäckande regelverk.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-05 13:49 #2 av: jokkoono

Hej och tack för ett bra inlägg, självklart håller jag med dig Maria att det gäller andra hjälpmedel också. Jag förstår heller inte varför man inte har gjort ett regelverk som är rikstäckande, så att det blir samma oavsett var man bor. Men jag hoppas att det blir så snart, jag kommer hålla ögon och öron öppna angående hur det går med hjälpmedelsutredning.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-06 01:55 #3 av: Rovfisk

Att få hjälpmedel överlag är mycket besvärligt, åmonstone i min kommun och landsting. Jag jobbar själv inom vården, och det är skrämmande hur allt ska stötas och blötas innan "Agda 95" kan få ett paket inkontinesnsskydd eller en rullator så hon kan ta sig fram, åtminstone inom sina egna 4 väggar.

Jag tycker det är tragiskt egentligen Gråter

*Sajtvärd på Akvariefisk, Autism och Amerikanska bilar.

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2016-05-07 11:15 #4 av: jokkoono

Jag undrar också varför det ska vara så mycket byråkrati innan man kan få sitt hjälpmedel, för det är aldrig så att man behöver ett hjälpmedel för att det är roligt. Beslutsgången måste gå snabbare och sen måste det gå snabbare också i och med utredningen om vad det finns för hjälpmedelsbehov. Så en ny lag som ska reglera detta är mer än välkommet. Vet inte vart du bor någonstans men det spelar ingen roll för det är likadant överallt än så länge i alla fall. Jag är dock hoppfull inför att se vad lagen kommer fram till och vad man kan göra.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-08 23:47 #5 av: thenameless

Det är ju regionalt   "självstyre" Landstingen gillar att få "bestämma själva" .

Och besluten blir färgade efter vilka som har majoriteten i tinget?

Anmäl
2016-05-09 10:52 #6 av: jokkoono

Så kanske det kan vara, jag har inte riktigt någon aning. Tack för din synpunkt i alla fall.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.