Ordet är fritt

CP som skällsord eller inte?

2016-07-25 17:11 #0 av: jokkoono

Är det någon som känner igen frasen "ditt jävla cp" från skolgården eller något dylikt? Det kan jag själv bevittna om att ha varit med om och om vi vuxna inte föregår med gott exempel när våra barn t.ex ser någon i rullstol så kommer inte de heller göra det i framtiden. Mitt förslag är att låta barnen fråga eller prata med en funktionshindrad om man ses på stan istället för att bara låta hen peka och sen hyscha. 

Jag har t.ex blivit stoppad av barn i lekparken när jag gått igenom den som frågat vad jag har råkat ut för och varför jag sitter i permobil i det här fallet. De har frågat varför jag sitter i rullstolen och då har jag svarat lite olika beroende på vilken ålder barnet är i. Om det är ett lite mindre barn så brukar jag säga att jag har ont i benen, oftast nöjer sig barnet då med det svaret. Om det är ett äldre barn som undrar eller pekar så brukar jag utveckla svaret lite bredare. Att man går lite djupare in på vad cerebral pares faktiskt är för något även om man inte behöver förklara allt. Dela gärna era synpunkter och erfarenheter, diskutera gärna!

http://www.expressen.se/kvallsposten/tilde-sluta-anvanda-cp-som-skallsord/

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-07-25 17:37 #1 av: Maria

Skällsord brukar ju ha en förmåga att ändas över tid men CP  som hån hänger uppenbarligen fortfarande kvar. Ledsamt.

Jag minns när jag gick i skolan på 70-talet och vi hade en lärare som inpräntade hur illa detta var och jag minns än idag hur arg hon blev om någon använde uttrycket.

/Maria

 

Anmäl
2016-07-25 18:38 #2 av: thenameless

Jag känner igen mig i #1 berättelse så gör jag också. Sen avgör min dagsforrm lite också. Är jag på bra humör kan de få en längre bättre förklaring än om jag inte är det?

Anmäl
2016-08-01 14:39 #3 av: Skorpion76

#0 Precis! Riktigt bra att du tar upp det!Jag blev själv mobbad a just en anledningen när jag gick i skolan. De är mycket viktigt att kunna prata om det oh vilka konsekvenser det får. Det är bara synd att inga handikappkonsulenter deltar i dessa diskussioner. Det skulle de verkligen behöva göra.

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.