Personlig assistans

Nu är assistansen i blåsväder igen

2016-09-21 10:20 #0 av: jokkoono

Nu är assistansen i blåsväder igen, därför har förbundet RBU (Rörelsehindrade barn och ungdomar) begärt om en pratstund med ansvarig minister och företrädare för försäkringskassan. Det har dem gjort för att de vill beskriva behovet av assistansreformen, dels därför att de vill att den ska bevaras i nuvarande form, dels så tycker de att det är integritetskränkande och att livet ska räknas i minuter för den som är funktionshindrat. Dvs hur lång tid det t.ex tar på toaletten eller att fika m.m. Det är speciellt för dem ställer inga integritetskränkande frågor till någon annan grupp i samhället. Vad tycker ni är gränsen för dessa integritetskränkande frågor som man inte får ställa? Jag tycker personligen att få såna frågor som toalett och uppstigningstid är snudd på integritetskränkande.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=6516266

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-09-21 10:36 #1 av: Tjeja

Jag tycker det är kränkande att ö h t räkna om behov i minuter.

De nya reglerna för vad som räknas som grundläggande behov och inte är ännu sjukare.
Tex är inte att andas och att få i sig mat grundläggande behov...

Hallå???
Men det är klart, slutar jag äta och ffa slutar jag andas försvinner ju strax alla behov helt när man dör...

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-09-25 15:30 #2 av: jokkoono

Ja, det kan fråga sig. Om inte behov är att andas eller att få i sig föda, var ska man då dra gränsen för behov? Tack för din synpunkt.

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-09-25 18:47 #3 av: thenameless

Alla nya regler och krav på funktionshindrade och fattiga som söker hjälp är sjuka och ibland rent fascistiska i sin jakt på fuskare.. Anställ några intelligenta  handläggare istället så behöver man inte denna rigida kontroll och fåniga krav utan någon empati

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.