Skolan

Ny assistent

2017-06-21 22:38 #0 av: Cornelia Isaksson

Hej

Jag är en 13 åring tjej som börjar högstadiet till hösten ( 7an) och jag kommer få en ny assistent. Det känns inte som att kommunen jag bor i ( där även den nya skolan ligger) har lyssnat på mina tankar och önskemål när de valt assistent och jag vill gärna byta till en annan tjej. Ska jag ta kontakt med kommunen eller skolan ( den tjejen kommunen valde har inte jobbat på den nya skolan men inom samma kommun som skolan ligger i. Jag bor i samma kommun som tjejen jobbar i) så hur ska jag göra kommunen eller skolan?

Anmäl
2017-06-30 13:43 #1 av: jokkoono

Hej. Innan jag kan svara på den frågan så måste jag veta lite mer bakgrundsfakta. Kommer hon att vara anställd av skolan eller genom kommunen? Tråkigt att du känner att de inte har lyssnat på dina önskemål. För är det så att hon kommer att vara anställd av skolan så måste du ju gå tillbaka till skolan och prata med dem. Är det så att hon kommer att vara anställd av kommunen så måste du gå tillbaka till kommunen. De frågorna kanske du inte vet svaret på än. Skulle vara jättekul om du svarade här nedan alternativt skriver hur det går. Ursäkta att jag var lite luddig hur du ska bära dig åt men hoppas du får hjälp. 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2017-07-01 12:15 #2 av: Cornelia Isaksson

Tror det är kommunen för hon kommer även vara med mig hemma tills mina föräldrar kommer hem men vet inte säkert

Anmäl
2017-07-04 11:32 #3 av: jokkoono

Nej, då är det kommunen du borde prata med om du inte tror att du kommer trivas. Lycka till. 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2017-07-06 12:54 #4 av: Cornelia Isaksson

Vi var på möte med rektorn på den nya skolan och de från kommunen. Jag sa hur jag kände och hur veckan vart sedan beskedet. Då sa de att de skulle ringa och prata med tjejen jag ville ha. Så jag får nog henne iallafall

Anmäl
2017-07-30 15:47 #5 av: jokkoono

Gratulerar till det! Hoppas det blir en bra skolgång. Du får gärna skriva och berätta sen hur du tycker att det går, om du själv vill förstås. Ha en bra dag. 

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.