Rörelsehinder

Trapprollator

2017-11-09 22:18 #0 av: Eda

Eget foto
Igår var min man och jag på Hjälpmedelsmässan i Kista. En nyhet för mig var ”TRAPPROLLATORN ASSISTEP” med vars hjälp man kunde gå upp och ner för trappor om man har problem med balansen. C:a 65 000 personer i Sverige uppsöker akut sjukvård varje år efter fallolyckor i enbart trappor!

Trapprollatorn består av en ledstång som monteras längs väggen i trappan och ett handtag som man skjuter framför sig. Handtaget går att vika in när man inte använder det.
I de flesta trappor kan denna trappa installeras, den passar för raka, vinklade, L-formade och U-formade trappor.  Leverantören skriver att om befintlig trappa fotas; dels hela trappan och dels början och slutet på trappan så kan de snabbt bedöma om den går att installera. 

Leverantör är Trident med hemsida: http://www.trident.se/
Här visar en film hur den fungerar. https://www.youtube.com/watch?v=HifXdYLiZsU

Anmäl
2017-11-10 09:54 #1 av: Eda

Blogginlägget: Anpassning av lägenhet för dig som använder rullstol uppdaterade jag igår, där jag också lade in trapprullatorn även om den inte precis är tillämplig för så många rullstolsanvändare. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.